1 Kasım 2013 Cuma

Tarihte Bugün - Cillop Gibi Köşe - 1 Kasım


AB UNO DISCE OMNES!*

Başlığa çok takılmayalım. Arada öyle özdeyiş falan da yazarım ben. Evet. Ne diyorduk. Hah! Bugün ne olmuş ne bitmiş hep beraber bi' öğrenelim bakalım. Ha çok mu merak ediyorsunuz? Yooo... Ben eğleneyim de, siz de eğlenirseniz ne âlâ. (hafif bir serzeniş midir bu, yoksa cama vuran yağmur damlalaööeeehh)

01 Kasım 1997

Yine aylardan Kasım, sanki sende kaldı... öhüm.. Merhaba sevgili feripedia tombilikleri. Yukarıdaki tarih çok önemli bir tarih. Peki neden? (dur hemen heyecanlanma!) Çünkü yukarıdaki tarihte, saçlarını bir türlü düzleştirememiş bir anime karakteri olan Ash Ketchum, dünyayı kasıp kavuran, bir ara durulan, sonra tekrar kasıp kavuran (kasıp ney yazar bey? gelicez oraya da gelicez) 1. Geleneksel Poke Topu Şenliklerinde ilk poke topunu fırlatarak dünya anime, çizgi film ve "sabahtan akşama pokumon, bi ders çalışmıyosun" tarihine altın harflerle adını yazdırıyordu. Pikaçusundan balbazarına (bal bazarı?), çarmendırından sıkörtılına kadar pek çoğumuzun kalbini fetheden bu poke topları, bir dönem kendimizi o kadar kaybetmemize neden olmuştu ki, kendini pokemon sanarak camdan atlayanımız bile olmuştu. (bkz. poke ferhat) Ayrıca yine bu tarihte Misty karakterine de aşık olanlarımız yok değildi.

Pikaçu (temsili)


* ab uno disce omnes: "Bir şeyden her şeyi öğren..." anlamında Latince özdeyiş.(eğitici yanımız da var, ayrıca mesajlı.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder