21 Kasım 2013 Perşembe

Tarihin Ön Balkonu - Efsaneler (Lecınds) - IV (son part)


STV DİZİSİ GİBİYİM, FANTASTİK

Ve geldik final bölümüne. Allahım bitmesin, bitmesin bu rüya, sonunda ellilik olsun, bi de ortaya karışık çerez...

MEDEA EFSANESİ - Final Part

Iason, görevleri bir bir yerine getirmeye gider lakin ki öyle değildir. Iason'a vurgun olan Medea ablamız aslında bir büyücüdür. Kendine hayrı var mıdır peki? Yok. Neyse. Yavuklusu Iason'a tüm yaralara iyi gelen bir merhem hazırlar.  Eczanelerde kırmızı reçeteyle satılan bu merhemi kullanan Iason, abuk subuk görevleri tamamlayarak Kral Aietes'in karşısına çıkar fakat Kral Aietes yavşaklık postuna büründüğü içün (içün tabi ne sandın) sözünde durmaz. "Altın Post maltın post yok lan sana, serseri, yürü git. Nöbetçiler atın şunu" diyince, Medea ve Iason kafa kafaya verir ve Altın Post'un asılı olduğu ağaca ilerler. Bir bakarlar ki oradan yol geçmiş. Avm yapımına başlanmış. Neyse ağacı başka yerde bulurlar. Altın Post'u koruyan ejderhayı uyutan Medea, Iason ve adamları postu alıp sessiz sedasız gemilerine biner. Medea karısının bir de kardeşi vardır. Adı Absyrtos. Bunu da yanına alır Medea, Iason'un ülkesinde belediyede falan bi işe yerleştiririz, geçinip gider yavrucak, diye düşünür. Kral bunların kaçtığını öğrenince küplere biner. Sonra küplerden inip gemiye biner. Daha mantıklı neticede. Iasongilleri takip ederkene Medea'nın gözü döner ve kardeşini öldürüp parçalarını denize atar. Kral Aietes, evladının parçalarını denizden toplar ve topladığı parçalardan 1000 puan kazanır ancak Iasongilleri de elinden kaçırır.
bkz. 1000 puan.

Antin kuntin bir sürü macera daha yaşadıktan sonra nihayet Iason'un memleketi Çorum'a (o zamanki adıyla Iolkos'a) ulaşırlar. Iason hemen saraya çıkar, bir bakar ki Sümbül Ağa! Yok lan o bu hikaye değildi bi dakika. Hah! Bir bakar ki kral babası vefat etmiş. Amcası tahta oturmuş. Gep gep geriniyor. Artık çift olarak entrikanın dibine vurmuş olan Iason-Medea çifti, amcayı kendi kızına öldürtür. (sürekli birileri ölüyor arkadaş. demokrasinin temelleri o zaman atılmış zaar) Fakat dertler bitmez ki. Amcanın torunu tahta geçer bu sefer ve bu yaman ikiliyi derdest edip ülkeden sittiraaaa...

Bunlar da, zamanın İstanbul'u olan Korinthos'a yerleşir. İki tane bebeleri, 36 tane ördekleri ve bir miktar B tipi likit fonları olur. Korinthos kralı ise, sanki kocaaaaa Yunanistan'da adam kalmamış gibi kızını Iason'la evlendirmek ister. Bu arada Altın Post'u Kapalıçarşı'da okutan çiftimizin de eli bollaşmıştır, Beylikdüzü'nde 2 tane apartman, villalar millalar... Iason, hem iktidar olmak gayesiyle, hem BOP eşbaşkanı olma hevesiyle hem de Medea'dan sıkıldığı için kralın kızıyla evlenir. Büyük yanlış! Çünkü ne demişler, karın bir büyücüyse uçkurunu iki kat bağla! (güzel laf, ben buldum) Bu arada kızın ismi de Kreusa'dır. İnanışa göre ilk Wipe Out sunucusudur bu kız. 
Medea'nın kuması Kreusa (ov nays!)


Neyse efendim. Düğün için Medea, Kreusa'ya bir giysi yollar. Kreusa düğünde bu kıyafeti giyer ve babasıyla birlikte cayır cayır yanarak can verir. Ama Medea bununla yetinir mi, hayır tabi ki. Bir yunan trajedisinde en az 5 kişi ölmelidir ki ben ona trajedi diyeyim. Dolayısıyla Medea, Iason'a son bir pislik yapayım diyip iki çocuğunu öldürür ve Iason'un önüne atar. Iason, "nerden evlendim seninle mahkeme duvarı suratlı karı?" diye feryat ederken Medea çoktaaaaan yeni maceralara yelken açmıştır bile. Halbuki niye yelken açıyorsun. Bin Yarmaray'a 12 dakikada karşıdasın... Sevimsiz.

Ve işte bir efsanenin daha sonuna gelirken, sonbaharda dökülen sapsarı yapraklar falan filan... 

finito!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder