20 Kasım 2013 Çarşamba

Tarihin Ön Balkonu - Efsaneler (Lecınds) IV (ikinci part)


ŞİRİN Mİ ŞİRİN HOBBİTKÖY'ÜN EVLERİ

Dün yazdığımız efsaneye gelen inanılmaz ilgiden sonra (9 kişi okumuş) dedik ikinci bölümü de yazalım. Arayı fazla soğutmayalım. Evet harlayalım Alfonso...

MEDEA EFSANESİ - Part II

En son bizim ipsiz sapsız Argonatlar, Altın Post'u almak üzere Colchis'e doğru yola çıkmışlardı. Oradan devam ediyoruz o halde. Şimdi efendim bu Argonatlar çeşitli badireler atlattıktan ve gümrük vergilerini ödedikten sonra Colchis'e varırlar. Kral Aietes bunları iyi karşılar tabi. Neticede babacan adam. Misafirmermer bir kişiliği var. Yufka yürekli. Sezercik filmi gibi. Kadayıf. Bal bu bal.. (ne övdük lan)

Iason, kızlı erkekli, yemeli içmeli, danslı cümbüşlü, edili büdülü bir şölenden sonra Kral Aietes'i kenara çeker. Çeker çekmesine de öncelikle bir ayrıntı var ki zaten efsaneye adını vermiştir. Kralın kızı Medea. Tarihteki ilk psikopat. Çok tehlikeli. Çakmakla yanına yaklaşılmayacak, baretini mutlaka giymiş olman gereken bir insan. Medea o zamana kadar biçki dikiş kursları, İSMEK'in bilgisayar kursu, tarhana yapımı ve candy crush gibi uğraşlarla zamanını geçirmiş, bıyıklı ve kaslı bir ablamızdır. Iason da bencileyin biraz tabi çekici, yakışıklı, biscolata erkeği tadında olunca, Medea'nın buna dibi düşer. Medea'nın düşen dibi bugün hala Çayeli sırtlarında görülebilmektedir.

Medea (ov şit!)

Iason, kenara çektiği Kral Aietes'e der ki;" Hocam bak. Birbirimizi oyalamayalım. Benim panpaları gördün. Alayı psiko. Alayı Zeytinburnu çocuğu. Mermiye kafa atan adam var içlerinde. Bizi üzme. Gel şu Altın Post'u ver. Alıp gidelim biz onu. Daha Kurtlar Vadisi'ne yetişcem. Hadi muhtar. Ne diyosun?"

Aietes kaba kuvvetle bu işi çözemeyeceğini anlayınca dur şunlara bir Ali Cengiz oyunu edeyim diye düşünür. Sonra Ali Cengiz nedir ya diye düşünür. Neyse. "Evladım Iason. Şimdi Altın Post'u vereyim vermesine de, delikanlı adamsın, bizim başımızda bir belalar var ki sorma, ekinler talan oldu, bebeler aç, kızım Medea'nın halini görüyorsun zaten. Senden bazı görevler istesem. Bizi ancak sen kurtarabilirsin kahpe bizansın yiğit Iason'u!!" diyince Iason düşünür, serde delikanlılık var, alayına isyan, forza çarşı... Kabul eder görevleri. Görevler tabi basit şeylerdir. Ateş püskürten öküzlere boyunduruk takıp tarla sürmesi, ejderhayı öldürüp o tarlaya dişlerini ekmesi ve sonunda ejderha dişlerinden çıkan savaşçıları yenip, gelirken de BİM'den yoğurt alması yeterlidir. (Buradan Yunan mitolojisine soruyorum, what the f*ck are you drinking?* Evet.)

Kazın ayağı ise başkadır a dostlar. Çünkü bu görevleri Kral Aietes'ten başkası yerine getiremez diye bir durum vardır ortada. Peki Iason ne yapacaktır, nasıl nasıl edecektir?

Arkası yarın...

neden continued olmasın ki?!


*"ne içiyorsanız ben de istiyorum" anlaımda İngilizce tümce.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder