25 Ekim 2013 Cuma

Tarihte Bugün - Cillop Gibi Köşe - 25 Ekim


OKAİ YAMAŞİTA KOMBAMBA KOMBAMBA

Yukarıdaki başlığı okuyunca hüzünlendin değil mi okur? O zaman 90'ları iliklerine kadar yaşamışsın sen belli.. Geç otur bakalım...

25 Ekim 1966

Güney sahillerimiz bildiğiniz gibi turist, mısırcı, şezlong ve emekli memur açısından zengin yerlerdir... Peki hepsini geçelim ancak bu emekli memurların güneye yerleşme arzusu nereden gelmektedir? Meraktan tırnaklarınızı yediğinizi bildiğimiz için üşenmedik, araştırdık. 

Şimdi efendim, takvimler ya da ajandalar artık ne kullanıyorsan, 25 Ekim 1966 tarihini gösterdiğinde, maarif memuru Şinasi Oltatakımı yaklaşık 2 yıldır emekliydi. Emeklilik günlerini kâh kahvede tüm bulmacaları çözerek, kâh parkta koşturanları sözlü olarak uyararak, kâh evin giriş kapısının önüne park eden kiracıların arabasına spreyle "f*ck you bastard!" yazarak geçiriyordu. Lâkin tüm bu uğraşlar ve torunlarla saçma sapan konuşmalar Şinasi Bey'i tatmin etmiyordu.(bkz. kuş ötüyo mu kuş ehehe) Zaten tatmin kelimesi çok uzun zamandır ona bir şey ifade etmiyordu. Neyse konumuza dönelim.

Bir gün, soy isminin de verdiği gazla; "ulan" dedi (kendisiyle hep samimiydi) "gideyim güneye yerleşeyim, balık tutayım, kızgın kumlardan serin sulara atlayayım, yazlık sitenin yöneticisi olayım, biraz da oradakilere kan kusturayım."

Ve tüm bu düşüncelerin doğrultusunda Şinası Oltatakımı ve eşi Zavallı Oltatakımı, 1966 senesinin ekim ayında, o zamanlar in-cin deplasmanına ev sahipliği yapan Fethiye sahilinde bir ev yaptırarak, güneye yerleşen tarihteki ilk memur olduğundan bîhaber, oraya yerleştiler. Ve bir sene sonra öldüler. Ahahaha ya ne olacağıdı ya.

Resimde Oltatakımı çiftini mutlu mutlu otururken görüyorsunuz.

4 yorum: