21 Ekim 2013 Pazartesi

Tarihte Bugün - Cillop Gibi Köşe - 21 Ekim


FERİPEDİA DUR DURAK BİLMİYOR!

N'aber gül kokulum? (oha!) Öhüm.. Evet.. Feripedia bayramda da çalıştı ve sizler için yepyeni bir köşe hazırladı. Tam danaya girerken (bkz.sille tokat) aklıma gelen bu köşeyi pek sevgili dostum Mehmet M.'ye atfediyor ve gözlerinden makas alıyorum.

Tarihte Bugün 

21 Ekim 1253


Uzun çabalar sonucu edindiğimiz bilgilere göre (bkz.rüyaya yatmak) bu tarihte Çorum'un Karadona Köyü'nde (böyle bir köy hakikaten var) ilk kez bir teyze, çiğnediği sakızı çiğnemekten sıkılıp, zira sakızı bi' süre çiğneyince insan çiğnemekten sıkılır, ama atmak da istemeyip, e sakız bu kolay mı bulunuyor o devirlerde, başına bağladığı tülbentine yapıştırmış ve bu dahiyane buluş köyden köye, ilçeden ilçeye, tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, sonra hepsi ormana... Evet ne diyorduk, yayılmıştır.

İşte o teyze (bkz. sakız neşesi)
21 Ekim 1991

Şehirlerarası otibis yolculuklarının artmasıyla birlikte firmalar da artış göstermişti benim yalnız ve zibidi ülkemde. Firmalar birbiriyle yarışırken farklı olmaları gerekiyordu. Ve bu tarihte, İstanbul-Kayseri seferini gerçekleştiren Katil Koç firmasının şoförü, tabi yollar şimdiki gibi değil, Kayseri 18 saat sürüyo, yolcuların acıktık da acıktık demeleri üzerine muavine dönüp, "git lan şu bakkaldan bi şeyler al da şunlara dağıt, canıma doydum arkadaş ya" demesiyle tarihte ilk kez otobüste kek dağıtılmaya başlanmış oluyordu. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Kekler sandviçlere, krakerlere, kilo problemini otobüste hatırlayanlar için form bisküvilerine ve hatta yaz aylarında dondurmalara eşlik edecekti. Bu arada iki tane kek alabilir miyiz sorusu da yine aynı gün sorulmuş ve günümüze değin sorulagelmiştir. (bkz.sorulagelmek)

İlk kek dağıtımı (temsili)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder