3 Ekim 2013 Perşembe

Tarihin ön balkonu - Efsaneler (Lecınds) -II


MİTOLOJİĞİM EZELDEN

Şimdi efendim, bu Eski Yunan medeniyeti şarapçı yapısıyla bir çok efsane üretmiş bir medeniyettir. Eğitim sisteminin de efsanelere dayanması (bkz. Özel Homeros Kolejleri) bu üretimi arttırıcı rol oynamıştır. Aşağıdaki efsanemiz, Çanakkale'de geçmektedir. Haydi bir bakış bakalım, kalbimizi yakalım.

Ilyada Efsanesi'ne Giriş (by Dj Homeros Sensation Greek)




"Ben filmini izledim bi tek yea" dediğinizi duyar gibiyim. O zaman filmde anlatılmayan gerçeklerle yüzleşmenin zamanı geldi gringo.

Dönemin Sparta kralı Menelaos'un kalbinin derinliklerinde yatan tek gaye, Çanakkale sahillerinden bir arazi kapatıp buraya otel yaptırmaktı. Fakat Troia (Truva değil doğrusu troia, truva fransızların söylediği bir şey, ayık olalım) kenti özellikle surlarından dolayı ele geçiriliemez bir yapıdaydı ancak daha da önemlisi bu kentin insanlarının tamamı Boğa burcundan olduğu için pek etliye sütlüye karışmıyorlar, böylelikle Menelaos da saldırmak için bir bahane bulamıyordu. Menelaos, "illa ki bi itlik yapar bunlar lan" diyerek Troia'lı iki prensi, Hector ve Paris'i Sparta'ya davet etmişti. Paris, içince sapıtan bir arkadaş olduğundan, sanki koca Sparta'da hiç hatun yokmuş gibi Menelaos'un karısı Helen'i ayartıp kaçınca (bkz. ırz düşmanı), Menelaos, kardeşi Miken kralı (deveyi diken, insanı miken kralı) Agamemnon'u da yanına alarak Aka ordusunu toplar, yoldan da Achilleus'u da çağırıp Troia kapılarına dayanır ve zile basar. Bu sırada Priamos, oğlu Paris'e tekme tokat girişse de savaş çoktan gelip çatmıştır.

Bunlar savaşa kadarki kısmın bilinenleridir. Halbuki savaşın asıl nedeni, Olympos Tanrı ve Tanrıçalarının, Candy Crush'tan sıkılıp, değişik bir şey istemeleridir. Aphrodite'ye ezelden beri gıcık olan baş tanrıça Hera Aka'ların yanındadır. Baş tanrı Zeus ise olayı patlamış mısır ve frigo eşliğinde yukarıdan izlemekte ve çok sıkılmaktadır. Bir sürü kıllı terli adam görmekten içi bayılmıştır. Bu arada karakterlerin hemen hepsinin doğumunda da bir rol oynadığı için kanalı değiştirememektedir.

-Karakterleri Tanıyalım-

Zeus: Baştanrı.. Nerde itlik puştluk var Zeus orda. Tüm yunan medeniyetlerini haraca bağlamış eski kulağı kesiklerden bir tanrıdır bu.
Hera: Zeus'un kağıt üzerindeki nikahlı karısı. Troia savaşı sırasında Aka'ların tarafındadır. Kıskanç, yelloz, geçimsiz, halıyı alt balkona silkeleyen bir yapısı vardır.
Athena: Savaş tanrıçası olan bu ablamız da savaşta Aka'ların tarafındadır. Nedeni bir sonraki bölümde. Kaçırmayın.
Aphrodite: Banu Alkan'ı düşün. Ama kasesiz halini. Hah öyle bir şey.
Eris: Olayların hazırlayıcısı bu yelloz aslında. Kavga tanrıçası olarak bilinir.
Paris: Şımarık prens. Gerçi bunun da başına gelmeyen kalmamış küçükken.
Hector: Aklı başında prens. En çok buna üzülüyorum ben ya.
Menelaos: Bilinen ilk ren geyiği.
Agamemnon: Fırsatçı ağabey.
Helen: Dönemin Victoria's Secret mankenlerinden.
Priamus: Paris ve Hector'un babası. (keşke bu Paris'i yapacağıma kumdan kaleler yapaydım)
Achilleus: Sadece topuğundan vurulduğunda öldürülebilen, yarı insan, yarı tanrı, yarı kokoreç bir kişilik.

(to be continiued)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder