31 Ocak 2014 Cuma

Tarihin Ön Balkonu - Kavimler 7


DURDUĞUN KABAHAT

Kardeşlerim, Romalılar ve özellikle sen Perihan! Geldi bir yeni kavimle daha tanışma zamanı. Heyecanın dorukta, geriye kalanların otelde kalacağını duydum. Evet öyle. Let's go!


MESAİLER (m.ö. 2014 - m.s. 2014)

Yazının bulunuşuyla beraber hemen yazıcılar da peydah olmuştu. Dilekçe, arzuhal, askerdeki sevgiliye mektup ve e-posta gibi ihtiyaçlar için kullanılan yazıcılar, fotokopi çektirmeye dört kişi gittiklerinden biraz göze batsalar da, zamanla kanıksanmışlar ve çoğalmışlardı. Madem çoğalmışlardı neden bir kavim altında toplanmıyorlardı ki. Toplansınlardı ve hatta belirli bir saat aralığında çalıştıklarından adları da Mesailer olsundu.

Mesailer'in kurucusu, bakanlar kurulu kararıyla, I. Solitaire'dir.

I. Solitaire (solda görünmüyo) Mesailer'i kurarken

M.A.S.S. (Mesailere Adam Seçme Sınavı) sonuçlarına göre kavime adamları alan I. Solitaire, öğle arasından hemen sonra, çayını yudumlarken ufka doğru bakar ve der ki; "dur candy crush'a bi' bakayım." Günümüze ulaşan tek sözü de budur. Başlıca geçim kaynakları, servis dedikoduları ve maaştır. En sevdikleri sayı 657, en sevmedikleri gün Pazartesi, en sevdikleri çikolata şokelladır. Aşağıda Mesailer'den kalan bir hiyeroglif görüyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder