27 Ocak 2014 Pazartesi

Tarihin Ön Balkonu - Kavimler 6


RABIRT DAVNİY CÜNYIR, GİT BAŞIMDAN!

Buz pateninde kayarken donun görünmesin diye sansür uygular gibi geçen bir hafta sonunun daha sonunda, yepyeni bir haftaya başlarken yine birlikteyiz okurların efendisi. FERIPEDIA ailesi olarak omuz başlarından öper, sağlıklı bir hafta başı dileriz. (başı derken iyi manada)


Samimiler (m.ö. 1/5 - m.s. 3,14)

Kadim zamanların büyücülerine danışarak topladığımız (bkz. medyum keto), sonra ikiyle çarptığımız bilgilerin ışığında diyebiliriz ki bu müthiş kavimin bilinmeme nedeni tam da milada denk geldiğinden dolayı arada kaynamış gitmiş olmalarıdır. Neyse ki ekibimiz yoğun çalışmalarını bitirdi de, bir kaybolan kavmi daha size tanıtabiliyoruz.

Samimiler kavmi, bugünkü Bakırköy Carousel dolaylarında kurulmuştur, kurucusu I. Samim Saka'dır. Zaten kavim kısa sürede heba olduğu için II. diye bir şey yok. (yazarken ağlıyorum yeminle) Her türlü kavim, beylik, imparatorluk, prenslik, dükalık, dokuz kukalık ve kuruyemişçiyle iyi geçinen bu kavime mensup vatandaşlar, sürekli ellerini birbirlerinin omuzlarına atarak gezmeleriyle ünlüdür. Başlıca geçim kaynakları, mahalle berberinden aldıkları jöleler olup, ayrıca dönemin organizatörlüğünü de yapmaktadırlar. Nerede bir halay, bir çökertme, bir Angara'nın Bağları var, Samimiler oradadır. Aralarına nifak tohumları serpilmesiyle tarih sahnesinden yok olan Samimiler'in yok olmadan önceki son sözü "Benim arkamdan konuşmayacaktı aga, yüzüme söylese bu kadar koymazdı. Panpalık bitmiştir. The end!" olmuştur. 

Kurucu I. Samim Saka (tarih sahnesinden silindiklerini öğrendiği an)
Aşağıda Samimiler'in son temsilcilerini görebilirsiniz. (görmez olaydım)

Samimiler ve Nifak Tohumu (en sağda)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder