26 Kasım 2014 Çarşamba

Tarihin Ön Balkonu - Karakterler IV


YU NOV NATİN JENKHİS KHAN

Günlerin billurları dondurduğu şu kış günlerinde içinizi ısıtacak bir hikaye ile daha çaprazınızdayız. Hep karşınızda olacak halimiz yok. Bugünkü tarihi karakterimiz hepinizin yakından tanıdığı, hatta bazılarımızın uzak akrabası Cengiz Han. Bakalım kimmiş bu tarihe adını altın harflerle yazdıran kişilik. Biberliyelim co.


Cengiz Han ve Bir Takım Dombıralar

Orta Asya'nın kurak, soğuk, insanın afedersiniz elindeki rakıyı donduran, sert iklimlerinden birinde doğmadı Cengiz Han. Bildiğin Şişli Etfal'de doğdu. Babası büyük bir komutan, annesi ev hanımı olan Cengiz Han (asıl adı Timuçin, göbek adı Sitivırt), ufaklığından itibaren kariyer geliştirmeye merak saldı.Baktı kendi kariyeri pek gelişmiyor, başkalarının kariyerini geliştireyim dedi ve saç uzatıp sakal bırakmaya karar verdi. Hanımı Börte ile birlikte mutluluğa yelken açan Cengiz Han, hazır yelken açmışken birkaç milyon kişiyi de katledeyim, kariyerim belki de bu yönde gelişir diye düşündü. Düşünmekle de kalmadı.

Cengiz Hanlığının en iyi anlaştığı beylik Akgün Beyliği'ydi. Çeşitli dombıralardan sonra günlerden bir gün Çakırgözlü Ferhaddin Bey ile yolları kesişen Cengiz Han, sakalının beyazına hürmeten bekleyip Ferhaddin Bey'e yol verdi. "Sen kim kopeksin bana yol veriyorsun lan" diye çıkışan Ferhaddin Bey, tüm Geym of Turons spoiler'larını bir bir sayıp intikamını aldı. 

Cengiz Han'a ait ele geçirdiğimiz tek foturafı aşağıda görebilirsiniz. Kendisine iyi ki doğdun diyoruz ve üç evetle uğurluyoruz.


Ferhaddin Bey'den sonra

Çok enteresan...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder