31 Temmuz 2014 Perşembe

Tarihte Bugün - Ekmek İçi Gibi Köşe - 31 Temmuz


NERDEN BAKSAN DANNY DE VİTO

Şekerparelerim merhaba. Baklavaların havalarda uçuştuğu bir bayramın sonrasında mesaimize kaldığımız yerden devam ederken, 30 (yazıyla otuz) yaşına geldiğinizde artık harçlık alamadığınızı görmek çok hüzünlendiriyor insanı dostlarım. 

31 Temmuz 2000 (m.ö.)

Bundan tamı tamına 4014 yıl öncesine geri döndüğümüzde, ki biz FERIPEDIA ailesi olarak zamanda yolculuk ve mıhlama yapabiliyoruz, antik Mısır'da buluveriyoruz kendimizi.

Akşam saatleri. Piramit yapımında işçi olarak çalışan Ramses Papirüsoğlu, yorgun argın eve gelmiştir. Henüz dört aylık evlidir ve 3 çocuğu vardır. Karısı Hümeyra (ne var olamaz mı?) sıcak bir yandan, çocuklar bir yandan, Sago bir yandan, Kolo bir yandan sinirleri tepesinde bir Akrep kadınıdır. Kendini üçlü koltuğa bırakan Ramses, karısından, babasının hayrına bir bardak gerçek Anubis parçacıklı portakal suyu ister ve ekler; "hanım çok yoruldum yav."

Ve Hümeyra, sonraları kadınların kocalarına, özellikle çalışmayan kocalarına, sık sık söyleyecekleri şu gerizekalı cümleyi kurar; "Yorulmuşmuş! Sanki sırtında taş mı taşıdın?"

Yorumu sizlere bırakıyorum, tatil dönüşü gelir alırım.


Ramses Papirüsoğlu (karısının cümlesinden sonra)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder