25 Temmuz 2014 Cuma

Tarihin Ön Balkonu - Karakterler


HERKÜL'ÜN ETİ YENMEZ

Merhaba zibidiboylar. Şimdi filmi de vizyonlardayken dedik ki şu adamın aslı astarı neymiş bir anlatalım. Sizler de yazlıkta ışığa koşan sivrisinekler gibi yazımıza koşun. Kaaveden adam da getirin. Yapın bunları.

HERKÜL 

Latince adı Herkül, Eski Yunan'daki adı Herakles, Osmanlıca'daki adı Bacı Kalfa olan bu karakterimizin çok hazin bir hikayesi var dostlarım. Adeta bir taverna çalışanı gibi olan bu arkadaşımızın babası, o zaman hemen tüm çocukların babası olan Zeus'tur. Zeus denen tıyniyetsiz afedersin, deveyi diken insanı Miken kralının kızı Alkmene'ye göz koyar. Ve sadece göz koymakla da kalmaz. Alkmene'nin kocası kılığına giren Zeus deyyusu kadıncağızı oracıkta ( ya nerecikti olacağıdı ya) hamile bırakır.

Zeus, Alkmene'nin kocası kılığındayken!

Zor bir hamilelik sürecinin ardından Mikenai SSK Hastanesi'nde doğum yapan Alkmene'nin, at kadar bir oğlu olur. Zira bu oğlan yarı tanrı, yarı ganyan bayii bir oğlandır. Alkmene'nin doğumunu yaptıran Ebeus çocuğun Zeus'un oğlu olduğunu çeşitli uzuv büyüklüklerinden tahmin eder ve Zeus'un şirret karısı Hera'ya haber salar. Hera durumun gerçeğini öğrenince, her kıskanç Tanrıça gibi tüm hayatı boyunca bu günahsız yavruyla uğraşır durur. Ancak bu bebek çok güçlüdür, öyle ki iki paket Prima'yı bir günde doldurabilmekte, dört kilo cici bebeyi bi oturuşta yiyebilmektedir. Hera'nın gönderdiği iki zehirli yılanı öldürdüğünde henüz bir kaç günlük bebektir. Var gerisini sen düşün.

Hera'nın gönderdiği yılanlardan biri.

Herkül, büyüyüp geliştikçe afedersin ama ayı boğan bir delikanlıya dönüşür. Becerileri arasında daha önce tam isabet etmiş olan okun ortasına ok atarak hava atma, yağlı güreş, badminton, İTÜ Uçak Uzay Mühendisliği Bölüm Birinciliği, cheesecake yeme yarışması şampiyonluğu, Survivor Ölümlüler - Yarı Ölümlüler bölümü birinciliği, Türkçe rap starlığı, kılıçla ejderha doğramacılığı gibi şeyler sayılabilir.

18 (yazıyla on dokuz) yaşına geldiğinde Kitharion ormanlarındaki ünlü canavarı öldürür ve ödül olarak kendisine Thebai kralının kızı Megara verilmiştir. Hera oğlana kafayı takmış olduğundan bir şekilde oğlanı çıldırtmayı başarır. Çıldıran Herkül de "madem çıldırdım neden ailemi katletmiyorum" diyerek o zamanki aile katletme modasına uyar ve karısı ve üç yavrusunu hunharca katleder. Suçlarından arınması için Mikenai kralı Eurystheus'un emrine girmesi ve onun verdiği görevleri yerine getirmesi gerekir. Bu görevler ne midir? O da sonra be tatlım. 

Herkül (cheesecake yeme yarışmasını kazandığında. kusmadan hemen önce)

Neden continued olmasın ki...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder