19 Ağustos 2014 Salı

Tarihin Ön Balkonu - Karakterler II


iPHONE YOKKEN O VARDI: PERSEPHONE

Saksafon sesi gibi iç gıcıklayıcı bir haftanın ikinci gününde sizlerle olmaktan mutluluk duyarken bir de birinin telefon melodisini duyuyoruz. Lütfen cep telefonlarınızı ve ankesörlü telefonlarınızı sessiz konuma, koltuklarınızı kabarık konuma getiriniz.

Persephone ve Anasının Yaşadığı Bir Takım Olaylar (m.ö bi aralar)

Hem anne tarafından (Demeter) hem de baba tarafından (Zeus, ille de Zeus) tanrıça olan Persephone kızımızın anası Demeter, başak burcu bir insandır ve aslen Konya'lıdır. Dünyaya buğday, nohut ve bilimum bakliyat ekerek bereketli hale getirmekle görevli bu tanrıçamız, biricik kızcağızını çok sevmekte, arada bağrına basmakta, arada dövmektedir. 

Tanrıça Demeter (buğday tenli)
Günlerden bir gün (mesela Salı), Demeter yine dünyaya buğday ekerkene, kızının çığlığını duyar ve koşaraktan kızının bulunduğu yere gelir. Lakin ki kızını bulamaz. Tam on gün boyunca dünyayı dolaşır.(balonla) Ve ardından güneş tanrısı Helios'a rastlar. Yeni çay demlemiş olan Helios, Demeter'e, kızının Zeus'un gizli izniyle Yer Altı Dünyası'nda olduğunu, Hades'in karısı olarak hayatına devam ettiğini söyler. Persephone'nin yer altından çıkarılması için zamanın cumhurbaşkanına kadar çıkan Demeter, bir şartla kızının geri dönebileceğini söyler ona. O şart da ne midir? Sabret yavrum. Yarın buradayız.

Persephone (yer üstündeyken)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder