14 Şubat 2014 Cuma

Tarihte Bugün - Aziz Yıldırım's Day ya da Sövgülüler Günü


ANGARA YANIPDURU
(kişiye özel yazıdır)

Yurtta kalan öğrencilerin altı aydır yatmayan burslarının bir defada toplu olarak yattığı gün gibi bir gün olan bugün hakkında aydınlatıcı bir yazı yazmasak olmazdı. Yazdık oldu.

14 Şubat 1985

Takvimler (özellikle miladi olanlar) yukarıdaki tarihi gösterdiğinde, Ankara yanıyordu. Fakat neden yanıyordu? Behzat Ç. ve ekibi yüzünden değil tabi ki. Tomalar kabilesinin yıllık biber dansı yüzünden de değil. Çünkü o gün sevgililer günüydü. (bkz. sürtünme sonucu ısınma)

Burada senin de reklamın yayınlansın istiyorsan iste bana ne lan!


Bir hastane odasında, cılız bir çığlık atılmaktaydı bu tarihte... Ve doğan bu çocuk, Nicolas Anelka'ya olan benzerliğiyle dikkatleri bir anda üzerine çekmişti. Ancak çocuğa inatla Fatih Burak ismi verilmişti. Yıllar yılları kovaladı ve bu arkadaşımız koyu bir Fenerbahçeli olması, çay merakı ve Yıldız Teknik Makina okuması dışında bir çok olumlu özelliği de vardı. Ve inatla Nicolas Anelka'ya benzemeye devam ediyordu. Belki bi' ton açığı. O kadar ki, muz ortaları göğsünde yumuşatıp doksana takmaları ve Fransa'ya olan sempatisi bu benzerliği daha da artırsa da annesi inatla oğlunun anka kuşu gibi olduğunu iddia etmekteydi. (eli öpülesi analar, analarımız)

Yani efendim, sevgililer günü, aşk günü, şu günü bu günü olarak adlandırdığımız bu tarih aslında Fatih Burak Ş.'nin doğum gününden başka bir şey değildir. Gerisi zaten tüketim çılgınlığı...

Das Çılgınlık



p.s.: Doğum günün kutlu olsun Burak!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder