19 Aralık 2013 Perşembe

Tarihte Bugün - Bibimgiller Gibi Köşe - 19 Aralık


SÜRREALİZMİN USTASIYIM, TABLOLARIN HASTASIYIM

İnsanı kömürlüğe inip düşünmeye sevk eden bir haftanın sonunda uzun zamandır yer vermediğimiz tarihi gerçeklere bir kez daha yer verelim istedik, ancak ilk durakta inecekmiş, oturmadı.

19 Aralık 1978

Yer: Televizyon başı. Takımlar: Vallahamı Spor - Hiçdedeğil İdman Yurdu. Hakem: Arnavut asıllı Bozukpa Raatışı. Sevgililiklerinin ilk dönemlerinde büyük zorluklar çeken Kerem Fanatikoğlu ve Sude Anlayışlıol, artık bu sorunları aşmışlardı. Kerem fanatik bir taraftar olmanın yanı sıra tüm lig maçlarını, kupa maçlarını, mahalle maçlarını, tutamaçlarını falan takip eden bir kişilikti. O gün dışarıda kar yağıyordu. Kerem bu 3.lig derbisini izlemenin ve tabii Sude'yi eve atmanın aynı ana denk gelmesini başarmıştı. Maç golsüz 1-1 devam ediyordu. Ve Sude, tarihte ilk kez şu soruyu sordu; "aşkitosu, bu ofsayt ofsayt deyip duruyorlar. Nedir bu ofsayt allasen? Ayrıca çek elini ordan!" deyince, Kerem anlatmaya başladı. Maç 2-2 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. Ardından İstiklal Marşı okundu. Ve kapanış! Kerem inatla anlatmaya devam ediyordu ve tarihteki ilk "kıza başarısız ofsayt anlatma girişimi" oskarını almış bulunuyordu.

Bugün Kerem'in türbesi halen Kasımpaşa Stadyumunun temelinde yatmaktadır ve Kerem'in vasiyeti gereği Sude'nin mezarı Los Angeles'tadır.

Sude'nin 2190.ncı anlamayışından sonra Kerem! (temsili)

p.s.: Burada ofsayt bilen bayan okuyucularımızı tenzih ederiz! Sonra dayak yemeyelim durduk yerde!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder