18 Ocak 2017 Çarşamba

Tarihin Ön Balkonu - Kavimler 10


KÜMÜLATİF DOĞAN

Evet sevgili Feripedia tombilikleri, yine saçmasapan, yazıyla tek bir alakası olmayan bir başlıkla daha karışınızda olsak yine iyi, arkanızdayız. Ama iyi manada. 

Feripedia Historical Sciences and Stuff Co. ekibi olarak hanımlarımızın makyajının bitmesini beklerken ayakkabımızın burnuyla kaldırımda eşelediğimiz yerde yine bir tarihi bulguyla karşılaştık. İnsanın şansı olacak demek ki. Bulguyu hemen laboratuvarımıza götürüvermemizle bir de ne görelim?


Leblebîler - M.S. 1090 - M.S. 1091

Kemılın kemıl olduğu zamanlarda karşımıza çıkan bu az bilinen kavim tarih sahnesine, bugünkü Çorum, o zamanlardaki adıyla Niv Orliyıns denilen bölgede çıkmışlardır. Kurusucu 7. Tuuz-lu Lebleb olan Leblebîler'in ilk başkenti Londra'dır.

Adını kurucusundan alan Leblebîler sonra geri vermeye çalışsa da bir işe yaramamış ve tarih sahnesinde o şekilde kalakalmışlardır.

Başlıca geçim kaynakları at nalı olan Leblebîler, tarihteki ilk dudak tiryakileri olmalarıyla da ön plana çıkmış  ve çağdaşları olan Haşhaşîlerle dostluk kurmaya çalışmış, onlara borç para vermiş, arabaları yolda kalınca ittirmiş, paketteki son dal sigaralarını paylaşmış ama yine de yaranamamışlardır. Madem yaranamamışlarken, bir de üstüne üstlük bozguna uğratılmışlardır.

Leblebîler'in en önemli özellikleri hazır cevaplıkları olmuş olsa da, evde hazırladıkları cevaplar çarşıya uymayınca hooop çil yavrusu. Yazık lan.

Leblebîler'in Kurucusu 7. Tuuz-lu Lebleb (merdivendeki) ve merdiveni (adamın üstünde durduğu şey)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder