2 Haziran 2016 Perşembe

Hiç Olmadığı Kadar Yeni Köşe - Her Şeyin Tarihçesi - Volume 3


ŞİMDİ BANA KAYBOLAN KILLARIMI VERSELER...

Sezen şarkıları gibi içinizi ısıtan şu güzide ilk yaz günlerinde, tarihin tozlu sayfalarını temizlemeye uğraşan Feripedia ekibinden biri astım hastası oldu ya lan! Vay arkadaş... Neyse... O zaman geçelim yepyeni konumuza. 

Haydi biberliyelim co.

Bazı şeyler çok dombıra...
İsim: Zıkkımın kökü

Künye: Takvimler 16 Ağustos 1876'yı gösterdiğinde bir de baktık pazara denk geliyor. Amaaan deyip o gün çalışmadık. 17 Ağustos 1876 pazartesi sendromunu atlatır atlatmaz, kameralarımızı Hollanda'nın Onuordanshaaap kasabasına çevirdik. Ünlü yazar Wolfgang Amadeus Goethe'nin de annesi olan Satı Kadın yemek yapmaktaydı. Çünkü akşama eltisigiller gelecekti. Eltisinden zerre haz etmeyen Satı Kadın yemeğe zehir karıştırıp aileden komple kurtulmaya karar vermişti. Fakat o zamanlarda zehir karaborsadaydı, anca işte Çin'de tanıdığın olacak da falan. Bu sebeple bahçedeki zakkumun kökünü denemeye karar veren Satı Kadın amacına ulaşmış, bu arada da "Ne pişirdin beceriksiz gelin?" diye soran eltisine de "Zıkkımın kökünü!" diyerek dürüstçe cevap vermiş oluyordu. Kıssadan hisse: yine en iyisi patates oturtma.

Kaynak: sularının azaldığı dünyamızda senin bu yazıyı arkadaşlarınla paylaşman gerekiyor ki farkındalık yaratılsın. (bkz.çevreye duyarlılık)



HŞT'de Yarın: Ergenliğin tarihçesi ve sivilceler üzerine ağıt. (vay babam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder